Self-Storage Facility

The four-storey 45,000 sq m self-storage facility located along No. 4 road in Richmond was designed specifically for this location. Closely linked to the abutting residential zones on the south and west elevations; elaborate façades, deeper setbacks, and larger landscape buffers were a significant design consideration.

The building’s elevation is broken into repetitive segments by intermittent stair towers and glazing at the end of corridors. However, the placement of glazing on the northeast side, in response to passing traffic, is designed more dynamic rather than in a static sense, imitating the movement of the cars with horizontal shifts of the glazing on each floor.

size45,000 sq m
Budget
LocationRichmond, BC
Recognitions
Completed

As Director of Development with Larco Investments Ltd. we have worked extensively with CTA on numerous industrial projects over the years and we have found the company to be very responsive to our requirements.

Art